Asukkaat luovat kaupungin ja yhteisön ja ihmisen tuleekin aina olla kaupunkisuunnittelun ja rakentamisen keskiössä. Espoo tarvitsee lisää yhteisöllisyyttä edistäviä, monikäyttöisiä asuinalueita, joissa arjen palvelut ovat kävely- tai pyöräilymatkan päässä ja joukkoliikenne toimii tehokkaasti.
Luodaan yhdessä naapurustoja, joissa arki sujuu helposti ja ihmiset kohtaavat. Sillä Espoomme on yhteisö, ei pelkkä joukko taloja ja teitä.
Kun työpaikka, koti ja palvelut ovat lähellä, kävely ja pyöräily ovat luonnollinen valinta. Kaupunki pysyy myös ihmisen kokoisena, kun se suunnitellaan ihmisten tarpeet edellä.
Parhaassa tapauksessa asukkaan olisi mahdollista elää koko elämänsä samalla kaupungin alueella. Rakennetaan kaikille elämänvaiheille ja tarpeille: kerrostaloja, opiskelija-asuntoja, perheasuntoja ja pientaloja, iloisesti sekaisin. Asuminen pysyy kohtuuhintaisena riittävällä asuntotuotannolla, mutta on myös tärkeää kaavoittaa kaikille alueille sekä vuokra- että omistusasuntoja ja markkina- ja kohtuuhintaista asumista.
Rakennetaan tiiviisti hyvien yhteyksien varrelle, väljemmin muualle. Näin lähimetsät, rantakalliot ja niityt eivät jää rakennusten alle, vaan säilyvät luonnolle itselleen sekä ihmisten virkistykselle.
Kaavoituksen tulee olla osallistavaa ja edistää lähidemokratiaa. Asukkaiden ääntä tulee kuulla alueiden suunnittelussa ja parannusten tulee tapahtua yhteisymmärryksessä. Osana osallistavaa budjetointia alueiden kehitykseen tulisi myös ohjata määrärahoja: näiden käytöstä asukkaat voivat päättää itse, suoralla demokratialla.